محفل، وب‌نوشته‌های متین خسروی

محفلی برای چند دقیقه نشستن، در میان روزمرگی‌هایمان...

محفل، وب‌نوشته‌های متین خسروی

محفلی برای چند دقیقه نشستن، در میان روزمرگی‌هایمان...

آخرین نظرات

۳ مطلب در دی ۱۳۹۶ ثبت شده است

بالاخره چه کنیم؟ چربی خوب است یا بد؟ بخوریم یا نخوریم؟ سکته می‌کنیم یا چه؟

در مقدمه‌ی بخش تغذیه‌ی بحثِ سبک زندگی، فناوری و سلامتی، اشاره کرده‌بودم که چربی‌ها بخشی از عناصر عمده‌ی تغذیه‌ای هستند.

 ‌

برای این که این نوشته کوتاه، کاربردی، و دور از اصطلاحات علمی غیر ضروری در مورد فواید و مضرات چربی در تغذیه باشد، ابتدا تعریف و دسته‌بندی‌ای از چربی‌ها را ببینیم:

چربی چیست؟ جدا از تعریف‌ها و ویژگی‌های شیمیایی، چربی‌ها مولکول‌های درشتی در بدن هستند که دو نقش مهم ایفا می‌کنند:

اکثر ما، جز جایی که به تنهایی یا با خانواده‌مان در آن مستقر هستیم، خانه‌های دیگری هم داریم. یا بهتر بگویم:

مکان‌هایی هست که برای بسیاری از ما حکم خانه را دارد؛ در آن به شکلی زندگی می‌کنیم.

برای من، کتابخانه‌ی دانشگاه، کافه لمیز و دفتر یکی از اساتیدم از جمله‌ی مکان‌هاییست که برایم حکم خانه را دارد.

معتقدم این خانه‌های دوم و سوم و چهارم و nامِ ما، همانند خانه‌ی به معنای عمومیمان به گردنمان حقوقی دارند. در خانه‌ی خودمان، لباس‌هایمان را جابجا می‌کنیم، تمیزی و آرامش فضا برایمان اهمیت دارد...

احتمالاً از مقدمه‌ی بحث انسان، سبک زندگی، فناوری و سلامتی به خاطر دارید که هدف این مجموعه نوشتارها دادن دستورالعمل‌هایی برای سبک زندگی سالم‌تر نیست؛ بلکه قصد داریم اصول و مفاهیمی را بررسی کنیم تا هر کسی بتواند با توجه به شرایط زندگیش، سبک زندگی مخصوص خودش را مشخص کند.

همان طور که سعید فعله‌گری عزیز در مقدمه‌ی بحث تغذیه (ما همان چیزی هستیم که می‌خوریم) یادآوری کرد، خصوصاً در بحث تغذیه این موضوع اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. با مفهوم «تغذیه‌ی سالم» می‌شود رژیمی بسیار کم‌هزینه، تا بسیار گران‌قیمت را طراحی کرد.

پیش از شروع، یادمان باشد که رژیم غذایی لزوماً به معنای رژیم لاغری یا امثال آن نیست. (+)

رژیم به طور کلی مجموعه‌ای از فعالیت‌های منظم (معمولاً درمانی، تغذیه‌ای و ورزشی) است که معمولاً برای درمان یا سلامتی طراحی می‌شوند.

 ‌

با این مقدمه، می‌توانیم ارزش غذایی رژیممان را از سه نظر بررسی کنیم: